Home » Ghiduri » Acte necesare pentru montare centrală termică

centrala termica 1

Pentru a vă monta o centrală termică trebuie să urmați pașii următori

1. Trebuie să faceti o cerere pentru debranșare la sistemul central de termoficare, aceasta se face prin asociația de proprietari sau la societatea de branșament termic.

2. Montarea și racordarea la rețeaua de gaze, montajul se face de către o firmă agreată.

3. Depunerea unei cereri pentru extinderea rețelei de gaze către centrala termică, aceasta se întocmește la furnizorul local de gaze.

4. Cumpărarea unei centrale termice ->> Vezi cele mai bune centrale termice pe gaz<<-

5. Montarea centralei termice, firma care face montarea trebuie să aibă autorizație ISCIR (găsiți lista firmelor agreate de producător în certificatul de garanție a centralei termice)

6. Se încheie contractul de execuție a instalației, se preia procesul verbald e recepție a lucrării și o copie după avizul ISCIR pentru montaj

7. După finalizarea lucrărilor, centrala termică se pune în funcțiune de către o firmă avizată ISCIR și agreată de producător.(găsiți lista firmelor agreate de producător în certificatul de garanție a centralei termice)

8. Se autorizează funcționarea centralei termice de către o firmă avizată ISCIR, tot cu aceasta se poate încheia și contract de VTP (verificare tehnică periodică). Acesta se face la maxim 2 ani.

Ce acte avem nevoie pentru punerea în funcțiune

– proiectul de gaz avizat de furnizorul de gaze

– procesul verbal de receptie a lucrarii de incalzire

– copia dupa autorizatia ISCIR de montaj

 

Unul din cei mai importanți producători din România este Romstal, compania este specializată pe soluții de termoficare, boilere, cazane de apă și în special centrale termice.

Romstal are filiale și colaboratori în toată țara, aceștia oferă și consiliere în vederea branșării unei centrale termice.

Verifică cele mai bune oferte

Autorizarea funcționării

–  proiectul de instalație făcut în încăpere avizat pe instalație termică și instalație sanitară

– raportul de primă punere în funcțiune, punctul 7.

– declarație de conformitate care să ateste că centrala a fost pusă în funcțiune în termenii legali de către o firmă autorizată. Aceasta este dată pe baza punctelor 1-8.

– Recomand achiziția centralei dintr-un magazin serios care poate remedia rapid orice neclaritate. Sfatul meu este să  mergeți la eMag – Centrale Termice deoarece aveți nevoie de factura de achiziție, certificatul de garanție și manualul de utilizare în limba română.

 

 

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. […] Poți verifica lista de acte pentru montare aici […]

  • Stan Mircea spune:

   Am acceptul vecinilor și asociației de locatari,pentru montarea unei centrale de apartament , proiect separație de gaze , toate actele necesare punerii in funcțiune însă cei de la termoficare nu vor sa semneze pentru debranșare .sunt apartamente care au aprobare de debranșare . Cum trebuie sa procedam?

   • Centrale spune:

    Dacă nu este hotarare data de consiliul local, nu se pot opune. Îi executați printr-un avocat. Dar pana la avocați, cereți temeiul refuzului, în scris.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: