Home » Ghiduri » Cum pornești corect centrala termică după perioada de vară

După perioada de vară, centrala termincă nu poate fi pornită ca atunci când a rulat constant, gândiți-vă că prin țevi și calorifere nu a mai trecut de mult timp apă și poți avea evenimente nedorite.

În primul rând eu scot circa jumătate de pahar de apă din fiecare calorifer, dacă aveți calorifere vechi de fontă, atunci puteți scoate 2-3 litri de apă.

După ce am scos „aerul” și apa murdară, inspectez țevile și caloriferele dacă au ceva scurgeri.

Pornirea centralei termice din hibernare:

Pentru că în calorifere nu mai avem prea multă apă, setăm centrala pe la 1.5 bari și îi dăm drumul, recomandat să încercăm să o ducem pe la 18°, nu ne interesează în această etapă să ajungem la temperatura dorită, încă suntem la stadiul de verificări.

Verificăm cu palma caloriferele și presiunea, în mod normal ar trebui să scadă presiunea din centrala termică, este normal să fie mică, tocmai a pompat apa în caloriferele golite.

Acum putem merge la centrala termică și ridicăm iar presiunea la 1.5 bari și mărim și temperatura la 21°. Atenție, eu am specificat aici gradele arătate pe termostatul ambiental totuși ar fi bine ca testele să le facem direct din panoul centralei termice, nu stăm după termostat, deci pentru 18 grade în panou setăm temperatura în calorifere pe la 35-40 de grade, pentru 21-23 de grade, pe la 50-60 de grade apa în calorifere.

Verificăm iar cu palma dacă caloriferele s-au încălzit uniform pe toată suprafața lor, eu mai scot câte o jumătate de pahar de apă din ele și apoi aduc iar presiunea la 1.5 bari, este cam cea mai optimă valoare.

Dacă aveți mulți consumatori de apă în casă, atunci presiunea ar trebui sa fie ceva mai mare.

De exemplu dacă aveți două băi cu mare consum de apă, 1.5 bari nu prea va face față, dar simțiți asta la robinet, tot atunci decideți când și cu cât este necesar să creșteți presiunea în centrala termică.

 

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

  1. BUCUR CRISTIAN spune:

    Nu am caldura in caloreference dar apa calda am la robinet Ce trebuie sa fac sa am caldura la calorifer

    • Centrale spune:

      aerisestele, asta ar fi primul pas. daca la robinet ai, inseamna ca in calorifere nu circula apa calda. verifica si presiunea din centrala

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: