Home » Termostat ambiental » Termostat ambiental sau robineti termostat?

Intrebarea Termostat ambiental sau robinet termostat mi-am pus-o si eu si am cercetat foarte mult, dar nu am gasi mai nimic, asa ca am mers si am discutat direct cu oamenii din industrie.

Intrebarea este putin eronata, ambele metode se folosesc si sunt eficiente, doar ca fiecare are un grad de eficienta mai mare in functie de locuinta.

Termostat ambiental

Se foloseste in general in apartamentele mici 1-3 camere, bine izolate. Daca radiatoarele (caloriferele) sunt legate in serie, clar trebuie termostat de ambient, nu aveti ce sa faceti cu robinetii termostatati, acestia ar inchide pe traseu supapa si ati ingheta de frig in camerele aflate la capatul traseului.

Folosesc deja un termostat de ambient, am scris mai multe despre el aici

Termostatul de ambient da comanda centralei sa porneasca, acesta verifica temperatura de ambient si porneste in functie de aceste setari.
Este foarte bun, pentru ca reusiti sa controlati temperatura, sa setati o temperatura mai joasa atunci cand nu sunteti in locuinta, centrala nu va functiona in flux maxim. Aceste beneficii se traduc in reduceri de costuri.

Robinet Termostat

Robinetul termostat se foloseste in fluxuri independente. Atunci cand fiecare calorifer are traseul lui unic din distribuitor.
Astfel, centrala va porni pentru fiecare calorifer in parte si va depune efort doar pentru caloriferul solicitant, reusind sa ridice temperatura mai repede.

Cu robinetii termostat poti controla temperatura din fiecare camera. Practic, daca ai o casa cu mai multe camere, unele nefolosite, poti seta individual temperatura.

Principiul de baza e simplu. Robinetul are un cap termostat care inchide supapa de alimentare atunci cand temperatura ajunge la limitele setate.

Trebuie sa stii ca, e obligatoriu ca unul din calorifere sa nu aiba montat robinet termostat, in general cel din baie. Acel calorifer va tine pornita pompa iar astfel centrala va functiona in parametri mai buni.

Eu mi-am dat deja comanda de cei mai buni robineti termostatati de la Danfoss, am luat tot kit-ul, tur -retur.

Prinde ofertele Danfoss

Am ales Danfoss pentru ca sunt cei mai buni dar si pentru ca am in plan sa maximizez confortul.
Robinetii termostat au un minus, acela ca trebuiesc setati manual. Astfel, e aiurea sa modifici de fiecare data temperatura.

Spre exemplu, pleci dimineata la serviciu, ii dai la 18 grade, vii seara acasa, ii dai la 22 de grade, dar stai o ora in frig.

Pentru asta s-au inventat capurile termostat electronice, cu planificare. Iar cei mai multi producatori s-au adaptat fix dupa Danfoss.
Inclusiv modulele smart sunt compatibile cu Danfoss.

Vezi aici oferta pentru robinetul termostatat electonic


, , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

  1. […] Poate ti-ar fi util sa citesti si articolul :Termostat ambiental sau robineti termostat? […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: